Boerderij van Elskamp

Boerderij van Elskamp
Boerderij van Elskamp

Vroeger was deze boerderij omringd door meer dan elf hectare (16 voetbalvelden) weilanden. De boerderij aan de voormalige Ericaweg was van 1953 tot 1973 het melkveebedrijf van de familie Elskamp. Boer Elskamp heeft ook wel eens geprobeerd om akkers te maken en graan te verbouwen, maar dat ging niet goed. Het was hier te nat. In 1974 deed de boerderij nog dienst als tijdelijk onderdak voor de nieuwe beheerder van de Algemene begraafplaats in Beekbergen, de Groninger Onno Sander.
De boerderij is gebouwd in 1952. De lange vorm en de brede ramen in het voorhuis en de kleine betonramen in het achterhuis wijzen daar ook op. Het achterhuis heeft grote dubbele deuren, waarachter de deel lag. Aan weerszijden van de deel lagen de stalruimten. De deuren aan de zijde van de Warenaargaarde zijn geschikt om wagens met hooi naar binnen te rijden. Aan deze zijde staat ook een vrijstaande stal voor varkens.
In het park ter hoogte van de Jaromirgaarde was tot voor kort het restant van een hoogstamboomgaard aanwezig. Door de vervanging van deze oude bomen door nieuwe onlangs, is dit spoor van de oude boerderijplaats nu verdwenen.

Bron: geheugen van Apeldoorn

Schuiven naar boven
Vorige pagina